Twee opslagtanks vol uitwerpselen kantelen: arbeider zwaargewond bij afbouw festival

Een traumahelikopter arriveert aan het ziekenhuis van het Oostenrijkse Amstetten (archieffoto).
AFP Een traumahelikopter arriveert aan het ziekenhuis van het Oostenrijkse Amstetten (archieffoto).
Een arbeider is bij de afbouwwerkzaamheden van een Oostenrijks dancefestival zwaargewond geraakt. Twee opslagtanks met uitwerpselen kwamen op zijn voeten terecht.

Het ongeval gebeurde omstreeks 12.00 uur deze middag in Eggendorf ten zuiden van Wenen. De 26- jarige man met de Duitse nationaliteit is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Beide tanks van 1000 liter elk stonden op een vorkheftruck gestapeld. De twintiger trachtte ze met zijn handen te ondersteunen en stapte met het rijdende voertuig mee, meldt de politie. Dat ging goed, totdat de opslagtanks kantelden. Twee verpleegkundigen die toevallig op het terrein aanwezig waren, verleenden de eerste hulp. Zij riepen al snel de assistentie van de traumahelikopter in.

Op het festivalterrein werd eind vorige week het vierdaagse FLOW Festival georganiseerd, een van de grootste Europese festivals in het genre psytrance (goa-trance).
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Boris Kemps

    1000 liter elk, met de handen ondersteunen... tja.. hoop dat alles meevalt..

  • Yael Allaerts

    Ongeloofelijk, hoe kon dit goed gaan? Hij liep er naast die 2000kg massa recht te houden? Hij liep er voor niks naast ja. Die man mocht daar niet naast komen. Alsof hij het ging tegenhouden als het viel. Den eerste die 2000kg drukt moet nog geboren worden.