Twee ontvoerde medewerkers Rode Kruis vrijgelaten in Afghanistan

anp
Twee door gewapende mannen ontvoerde medewerkers van het Internationaal Comité van het Rode Kruis (ICRC) zijn weer vrij. Dat meldt de ngo dinsdag in een persbericht. De medewerkers werden in februari ontvoerd in de noordelijke provincie Jawzjan. "We zijn opgelucht en dankbaar dat onze collega's nu gezond bij ons terug zijn", aldus Monica Zanarelli, hoofd van de ICRC-delegatie in Afghanistan.

De twee werden ontvoerd nadat zes van hun collega's gedood werden. Ze waren allen onderweg naar een regio in de provincie Jawzjan. "Het heeft veel inspanningen gevraagd, en we zijn de gemeenschappen en autoriteiten dankbaar die een rol hebben gespeeld in het mogelijk maken van de vrijlating van onze collega's."

Wie de ontvoerders waren en wat hun motief was, wil het ICRC niet kwijt. "Onze prioriteit is nu hun welzijn en hen herenigen met hun families. We vragen iedereen om nu de privacy van de medewerkers en hun familie te respecteren."
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.