Twee nieuwe Catalaanse onafhankelijkheidsleiders in hongerstaking

Joaquim Forn, Raul Romeva, Jordi Turull, Carles Mundo, Josep Rull en Meritxell Borras bij hun aankomst aan het gerechtshof in madrid.
AFP Joaquim Forn, Raul Romeva, Jordi Turull, Carles Mundo, Josep Rull en Meritxell Borras bij hun aankomst aan het gerechtshof in madrid.
Twee opgesloten Catalaanse onafhankelijkheidsleiders, Josep Rull en Joaquim Forn, sluiten zich aan bij de hongerstaking van twee andere leiders, Jordi Sànchez en Jordi Turull, die eveneens in een cel wachten op hun proces. Dat hebben ze vandaag in een communiqué laten weten.

Rull en Forn waren ministers in de regionale Catalaanse regering. Ze zitten opgesloten in de gevangenis van Lledoners bij Barcelona. 

Met de actie willen de hongerstakers de Catalanen "bewustmaken" van hun lot. In een verklaring die Sànchez en Turull eerder opstelden, beschuldigen ze het Spaanse grondwettelijk hof ervan dat het het indienen van een beroep tegen hun opsluiting bij Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft verhinderd.

Bekijk ook:

Separatisten blokkeren auto’s en treinen in Catalonië
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Tony Vandermaelen

    Politieke gevangenen met de het medeweten en goedkeuring van het Europees parlement! Europa is een dictatuur!

  • Peter Hegge

    Uit de grond van mijn hart hoop ik dat deze twee heren het heel heel lang volhouden.