Twee nieuwe aanslagen verijdeld in Frankrijk: "Terroristen wilden homo's en parenclub aanvallen"

Archiefbeeld van leden van de speciale interventie-eenheid in Parijs
Photo News Archiefbeeld van leden van de speciale interventie-eenheid in Parijs
Franse speurders hebben twee nieuwe aanslagen verijdeld. Zaterdag werden twee jongemannen gearresteerd die het op homo's zouden gemunt hebben en vorige maand werd een man ingerekend die een aanslag op een parenclub aan het beramen was. Dat meldt AFP.

"Een geïmproviseerd springtuig werd op 13 mei in zijn woning gevonden en de man heeft toegegeven dat hij het tegen een parenclub wilde gebruiken", citeerde het Franse persbureau een bron uit de omgeving van de onderzoekers. De verdachte was naar verluidt "geradicaliseerd".

Justitiekringen bevestigden enkel dat half mei een onderzoeksprocedure werd ingeleid tegen een in 1980 geboren man. Hij werd ervan verdacht een terreurdaad voor te bereiden. Nadere bijzonderheden werden niet genoemd. De man zit in voorlopige hechtenis.

Eerder vandaag raakte ook bekend dat Franse speurders vorig weekend twee andere mannen hebben opgepakt, die een terreuraanslag tegen homo's zouden gepland hebben. De verdachten zijn twee jongemannen van 21 en 22 jaar.

"Na hun arrestatie zaterdag werden bij een huiszoeking in de Parijse regio messen, een ontstekingsmechanisme en propaganda van IS aangetroffen", meldden bronnen dicht bij het onderzoek. Hun aanslagplannen zijn in dit stadium van het onderzoek nog niet zo duidelijk te definiëren, "maar er zijn aanwijzingen dat ze homo's viseerden", aldus een van de bronnen.

Frankrijk werd de voorbije jaren door een islamistische golf van terreur geteisterd, waarbij meer dan 240 mensen werden vermoord.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wilfried Van der Jeught

  Zeer streng straffen , levenslange dwangarbeid .

 • cedric van nyevelt

  volledig tegen het normaliseren van homosexualiteit....maar bij een aanslag verijdelen, wie het ook moge zijn , een kreet van gejuich....mooi werk van politie en geheime diensten , moet meer over gesproken worden dan na de feiten over daders die laffe aanslaggen plegen

 • Raoul Hoylaerts

  geen paniek,europa heeft net beslist dat alles wat wil naar hier mag komen om onmiddellijk de taal te leren en te werken.moet er nog zand zijn....

 • frank joos

  Overal hetzelfde. Krijgen veel te veel om niet te werken en hebben veel te VEEL vriije tijd om te denken. Daardoor komt 90% van het terrorisme.

 • lodewijk maesen

  laat ze allemaal maar vrij rondlopen ja..