Twee miljoen noodlijdenden na overstromingen in Iran

Door de overstromingen in Iran zijn 365.000 mensen hun bezittingen verloren.
Photo News Door de overstromingen in Iran zijn 365.000 mensen hun bezittingen verloren.
Rond de twee miljoen mensen zijn in Iran na de zwaarste overstromingen in meer dan vijftig jaar op humanitaire hulp aangewezen. Dat meldde het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties dinsdag in Genève. 

De organisatie zal in de komende dagen 350 ton hulpgoederen leveren, zei een woordvoerder. Daarmee kunnen voorlopig 40.000 mensen gedurende een maand met rijst, tonijn, linzen, olie, suiker en thee worden geholpen.

Door de overstromingen zijn 365.000 mensen hun bezittingen verloren, 270.000 hebben een onderkomen in noodverblijven gevonden. De WFP roept op tot meer donaties. Volgens de VN zijn bij de zware overstromingen sinds medio maart minstens 78 mensen omgekomen en meer dan 1.100 verwond. Veel mensen worden nog vermist.

De Iraanse Rode Halve Maan, een zusterorganisatie van het Internationale Rode Kruis, gaat van een duidelijk hoger aantal dodelijke slachtoffers uit. Van de 31 provincies zijn er 23 door de watersnood getroffen, vooral in het zuidwesten van het land.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gerard Braeckmans

    Als ik het goed begrijp Wim Verjoosen moet er selectief geholpen worden. En hoe ver wil je dat dan drijven?

  • Wim Verjoosen

    Spijtig maar ik vind dat men aan een land, geregeerd door een fundamentalistische dictator zoals de ayatollah, geen hulp moet geven. Zeker niet vanuit westerse landen die hij toch maar als de goddeloze vijanden beschouwd.