Twee migranten op Lesbos beschoten na overtreden quarantaineregels

Een migrant met een mondmasker op het Griekse eiland Lesbos, archiefbeeld.
REUTERS Een migrant met een mondmasker op het Griekse eiland Lesbos, archiefbeeld.
Twee migranten zijn op het Griekse eiland Lesbos beschoten met een jachtgeweer. Het tweetal overtrad de quarantaineregels door het vluchtelingenkamp te verlaten waar zij verblijven. Kort na het incident meldden de mannen zich bij de medische post van het kamp met schotwonden. 

In het ziekenhuis bleek dat ze niet ernstig gewond zijn geraakt. Het tweetal zei tegen de politie dat ze de strenge regels die zijn ingesteld vanwege het coronavirus hadden geschonden en dat ze daarna werden beschoten. Wie de mannen heeft beschoten, is nog niet bekend.

Er zijn al besmettingen met het coronavirus geregistreerd in twee kampen en een hotel waar migranten worden opgevangen op het Griekse vasteland. Deze week testten al 150 mensen positief. Op de eilanden in de Egeïsche Zee werden nog geen tests uitgevoerd. 

Er zijn al besmettingen met het coronavirus geregistreerd in twee kampen en een hotel waar migranten worden opgevangen op het Griekse vasteland.
REUTERS Er zijn al besmettingen met het coronavirus geregistreerd in twee kampen en een hotel waar migranten worden opgevangen op het Griekse vasteland.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Guy Van Severen

    Hoe is het toch mogelijk dat men zich niet aan de reeks houdt ?

  • Tom Druyts

    Ik keur het schieten volledig af, maar de regels zijn er voor iedereen dus ook voor immigranten!