Twee legertanks botsen tijdens grootste NAVO-oefening sinds Koude Oorlog: vier soldaten gewond

Aan de training nemen 50.000 militairen deel, ook Belgen

De aanrijding gebeurde in Hedmark, een provincie in het zuidoosten van Noorwegen.
Spot Nyheter De aanrijding gebeurde in Hedmark, een provincie in het zuidoosten van Noorwegen.
In Noorwegen zijn bij manoeuvres in het kader van ‘Trident Juncture’, de grootste NAVO-oefening sinds de Koude Oorlog, vier Zweedse soldaten gewond geraakt. Dat meldt het Zweedse leger.

Het viertal was betrokken bij een verkeersongeval in de provincie Hedmark. Een tank botste op een kleinere militaire terreinwagen. De gewonde soldaten werden naar het ziekenhuis overgebracht. Twee van hen konden na een controle weer vertrekken. De toestand van de andere twee is niet duidelijk, maar ze zouden niet in levensgevaar verkeren.

Aan de oefening nemen zowat 50.000 soldaten uit de 29 NAVO-lidstaten en partnerlanden (Zweden en Finland) deel. België stuurde zowat 450 soldaten. De oefening gaat uit van een scenario waarbij er collectief gereageerd wordt na een aanval op een of meer leden. Doel is "het defensieve karakter van de NAVO beklemtonen", luidt het.
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Fredien Vandervekens

  Vladimir houdt van zulke "challengers" !

 • Juliaan Van Reeth

  @Luke Vincke: Zonder de NATO hadden we al in 1962 een 3de Wereldoorlog meegemaakt (de Cuba crisis). En ja, ik heb NATO maneuvers meegemaakt m.b. Bergen-Hohne 1976. En ja, daar liep al eens iets verkeerd. Maar desondanks droegen wij bij aan de veiligheid van het Westelijk halfrond. Door weer en wind, bij nacht en ontij en bij temperaturen van -20. Wij waren geen watjes zoals er nu in overvloed rondlopen.

 • Gerard Braeckmans

  De meesten die hier reageren hebben waarschijnlijk nog nooit met een tank gereden.

 • rudolf jacobs

  Hahaha wat een grap alweer europees leger maar 50000 man en nog lopen of rijden ze elkaar omver,en die willen de rus en de chinees stoppen hahaha

 • Pascal Fransen

  Amateurs