Twee legerhelikopters neergestort in zuiden van Frankrijk: vijf doden

De hulpdiensten hebben de omgeving van het ongeval afgesloten.
AFP De hulpdiensten hebben de omgeving van het ongeval afgesloten.
Bij een botsing tussen twee legerhelikopters in het zuidoosten van Frankrijk zijn minstens vijf doden gevallen. De autoriteiten kijken of er nog meer mensen in de toestellen zaten.

Het ongeval gebeurde vlakbij het meer van Carcès, in de buurt van Brignoles, in het departement Var. De Gazelle-helikopters van een vliegschool van het leger botsten door nog onbekende oorzaak. 

In één helikopter zijn de drie inzittenden om het leven gekomen. Uit de andere helikopter is het levenloze lichaam van één inzittende geborgen. Een ander dodelijk slachtoffer zit nog vast onder de cabine van een helikopter. De slachtoffers zijn allemaal officieren. 

Met helikopters van het relatief oude type Gazelle kunnen maximaal vier mensen mee. De helikopters kwamen van een luchtvaartschool en helikopterbasis in Cannet des Maures, zo'n 20 kilometer ten zuidoosten van de plek van de botsing.

Vlakbij het meer van Carcès, in de buurt van Brignoles, zijn twee legerhelikopters neergestort.
Google maps Vlakbij het meer van Carcès, in de buurt van Brignoles, zijn twee legerhelikopters neergestort.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • edwin marreel

    RIP innige deelneming aan de famillies

  • Dany Herman

    T'is daar ook al zo druk dat ze botsingen hebben