Twee klanten besmet met hiv na “vampierenkuur” in Amerikaans salon

Pexels
Een Amerikaans schoonheidssalon in Albuquerque ligt onder vuur nadat twee klanten besmet werden met hiv. Beiden ondergingen een “vampire facial”, een gezichtsbehandeling waarbij het eigen bloed opnieuw wordt geïnjecteerd. Andere klanten krijgen de optie om zich gratis te laten testen op hiv.

Volgens het gezondheidsdepartement van de Amerikaanse staat Nieuw-Mexico zouden twee klanten de infectie hebben opgelopen tijdens een behandeling in het schoonheidssalon ‘VIP Spa’. Dat gebeurde al in september vorig jaar, maar nu pas werd duidelijk dat beiden hetzelfde hiv-virus dragen, wat erop wijst dat ze door dezelfde bron werden besmet. VIP Spa sloot in september vorig jaar de deuren. 

Het departement raadt andere klanten nu aan om zich te laten testen op hiv, hepatitis B en hepatitis C. Ruim honderd klanten zijn al getest, maar het is niet duidelijk of er meer besmettingen zijn opgedoken.

Vampierenkuur

De twee klanten werden wellicht besmet tijdens een “vampire facial”. Bij de populaire maar omstreden gezichtsbehandeling wordt eigen bloedplasma opnieuw geïnjecteerd in het gezicht. Normaal is de kuur veilig, maar als de injectienaalden worden hergebruikt of als er bloed van een andere klant wordt ingebracht, bestaat de kans op infectie.

De “vampire facial" moet de huid verjongen, beweren voorstanders van de behandeling. Onder andere sterren als Kim Kardashian en Victoria Beckham waagden zich al aan de kuur.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.