Twee jongens van 12 en 15 op klaarlichte dag neergeschoten in Londen

Archiefbeeld.
Photo News Archiefbeeld.
Twee jongens van 12 en 15 jaar zijn vandaag neergeschoten in Londen, waar de laatste tijd aanzienlijk meer moorden en gewelddadige incidenten plaatsvinden. Het jongste incident gebeurde op klaarlichte dag in Harrow, in het noordwesten van de Britse hoofdstad.

De twee jongeren werden vanmiddag door de politie gevonden kort nadat ze op verschillende locaties werden verwond door kogels. "Een 12-jarige jongen kreeg ter plekke medische bijstand vooraleer hij werd overgebracht naar een ziekenhuis in West-Londen", aldus de politie die niets zei over de aard van zijn verwondingen. Ook over de verwondingen van de 15-jarige kon de politie nog niets zeggen.

Golf van geweld

In Londen namen de incidenten met vuurwapens of messen sinds het begin van het jaar aanzienlijk toe. In het eerste kwartaal van 2018 opende Scotland Yard 45 moordonderzoeken, twee keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. 

Gisteren werd nog een 17-jarige jongen doodgeschoten in Southwark in Zuid-Londen, en een "groot dispuut" tussen twee groepen mannen in Hackney in het oosten van de stad resulteerde in een aanval met zuur, aldus de politie.

Beleid 

Vorige maand publiceerde The Guardian nog een ophefmakend document van Binnenlandse Zaken. De conservatieve regering probeert sinds 2010 het aantal personeelsleden in het politiekorps te terug te schroeven, en in het document staat dat dat "vermoedelijk" heeft bijgedragen tot de stijging van het geweld.

Trump

De stijging van het aantal moorden in de Britse hoofdstad kreeg eergisteren ook de aandacht van de Amerikaanse president Donald Trump in zijn toespraak tot de machtige Amerikaanse wapenlobby NRA. Trump zei meer bepaald dat een ooit gerenommeerd Londens ziekenhuis nu door al die gewelddadigheden meer weg heeft van een "oorlogszone".
21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christine Laevers

  Ik schreef het al eerder in een andere reactie : een rare vorm van maatschappelijke gezinsplanning. Hier op het Franse platteland leven permanent vele oude Engelsen, Belgen, Nederlanders vredig met de Fransen. Er zijn geen taboe-onderwerpen. Velen (en ik in de eerste plaats) zijn de agressieve sfeer in eigen land ontvlucht. Ik heb zeer bewust ook een uitvalsbasis geschapen voor mijn kinderen en de komende kleinkinderen. Hier gaat het nog. Voor hoelang, weet ik niet.

 • johanneke li

  @Detlef, klopt als een bus; door politiekers die niet meer voor idealen strijden maar enkel voor eigen gewin! de leugens zijn niet meer te tellen...

 • Gino Denil

  In de stad en de samenleving die als voorbeeld dient voor Bart De Wever.

 • rene vreys

  Die hier in Belgie zitten stuur ze direkt over het water , dan kunnen ze mee doen daar .

 • josh tree

  hmmm neergeschoten door burgers die een wapen zouden moeten kunnen dragen volgens trump, nou ja hadden ze ook een wapen gehad, konden ze terugschieten en nog een paar andere omstanders neerhalen en met wat geluk een paar nog jongere kinderen!