Twee jaar cel voor Britse vrouw die vliegtuigdeur wilde openen

De luchtvaartmaatschappij Jet2 schat de schade op ruim 100.000 euro.
kos De luchtvaartmaatschappij Jet2 schat de schade op ruim 100.000 euro.
Een 26-jarige Britse vrouw is tot twee jaar cel veroordeeld, omdat ze tijdens een vlucht de deur van een passagiersvliegtuig wilde openen. Het toestel keerde terug naar Groot-Brittannië en werd daarbij begeleid door straaljagers van de gealarmeerde luchtmacht.

Een rechtbank in het Engelse Chelmsford achtte Chloe Haines schuldig aan het in gevaar brengen van een vliegtuig en de aanval op een bemanningslid. De stewardess werd door Haines gekrabd toen ze wilde voorkomen dat de vrouw de deur opende. Haines schreeuwde daarbij: "Ik ga jullie allemaal vermoorden". 

De vrouw verklaarde later dat ze een black-out had door alcohol en medicijnen, en dat ze zich niets meer kon herinneren. Ze bekende schuld.

Het incident deed zich voor in juni op een vlucht naar het Turkse Dalaman. Het toestel keerde terug naar de luchthaven London-Stansted en werd daarbij begeleid door straaljagers van de gealarmeerde luchtmacht. De luchtvaartmaatschappij Jet2 schat de schade op ruim 100.000 euro.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Charlotte De greef

    Terechte straf! Ze had iedereen kunnen vermoorden, en dat was blijkbaar ook haar plan. Op zijn best heeft ze een gevaarlijk verslavingsprobleem, waardoor ze voorlopig beter niet losloopt.

  • Jean-Pierre Vercruysse

    Hoe is dit mogelijk. Ze zou iedereen in het toestel kunnen gedood hebben door dit te doen!!