Twee Israëlische toeristen komen om bij bootongeluk in natuurpark Chili

Nationaal park Torres del Paine in het zuiden van Chili.
Thinkstock Nationaal park Torres del Paine in het zuiden van Chili.
In de buurt van het beroemde Chileense nationaal park Torres del Paine zijn zaterdag twee Israëlische toeristen om het leven gekomen bij een bootongeluk. 13 mensen raakten gewond. 

Tussen de nationale parken Torres del Paine en Bernardo O’Higgins in de regio Magallanes in het uiterste zuiden van Chili raakte de kapitein van een kleine motorboot van touroperator ‘21 de Mayo’ de controle over het roer kwijt nadat het bootje een zandbank had geraakt. Hij stevende recht op een rots af en de 17 inzittenden werden eruit gekatapulteerd. Bij het incident lieten twee Israëlische vrouwen van 61 en 71 jaar oud het leven. 13 mensen, die allemaal deel uitmaakten van dezelfde Israëlische reisgroep, raakten gewond. Vier van hen liepen zware verwondingen op.  

Twee ernstig gewonden werden met de helikopter naar het ziekenhuis overgebracht. De overige inzittenden werden opgehaald door de ambulance en naar het ziekenhuis van Puerto Natales gebracht, de dichtstbijzijnde stad. 

Het bootje van het accident.
Armada de Chile Het bootje van het accident.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.