Twee Israëliërs gewond bij mesaanval in Jeruzalem

De Oude Stad van Jeruzalem werd afgesloten na de aanval.
AFP De Oude Stad van Jeruzalem werd afgesloten na de aanval.
Twee Israëliërs zijn in de Oude Stad in Jeruzalem gewond geraakt bij een mesaanval. Een van hen, een vijftiger, raakte in de buurt van de Damascuspoort zwaargewond. De tweede man, rond de 18 jaar oud, raakte gewond in de Joodse Wijk van de Oude Stad. Volgens de hulpdiensten is die man lichtgewond, de politie heeft het over zware verwondingen. De dader, een 19-jarige Palestijn, is gedood, meldt de politie.

In de Oude Stad werden de voorbije jaren al regelmatig mesaanvallen uitgevoerd door Palestijnen, tegen Israëliërs.

De aanval komt er nu tienduizenden Palestijnen in de Oude Stad verwacht worden voor het laatste vrijdaggebed van de ramadan. Bovendien wordt zondag een grote mars georganiseerd, ter gelegenheid van Jeruzalemdag. Voor de Israëliërs is dat de dag van “hereniging” van de stad, na de Zesdaagse Oorlog van 1967. Elk jaar gaat die dag gepaard met spanningen. De Palestijnen eisen Oost-Jeruzalem op als hun hoofdstad, Israël wil de hele hoofdstad onder controle houden. 

AFP2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • DIRK VAN DESSEL

    De Palestijnse toorn is begrijpelijk maar rechtvaardigt geen willekeurige terreur tegenover joodse burgers.

  • Ben Van Loon

    Jeruzalem is de ondeelbare hoofdstad van Israël. Palestijnen hebben daar niks te zoeken. Degenen die de mesaanval hebben uitgevoerd of hun familie hebben van Hamas weer een vette premie opgestreken, betaald door ons belastinggeld. Schandalig. Lafhartig Europa.