Twee gewonden bij schietpartij aan moskee in Bayonne, verdachte (84) opgepakt

Archieffoto van de moskee in Bayonne.
AFP Archieffoto van de moskee in Bayonne.
Door een schietpartij bij een moskee in het Zuid-Franse Bayonne zijn vanmiddag twee mannen van 74 en 78 jaar oud ernstig gewond geraakt. De politie heeft de vermeende schutter, een man van 84, niet veel later opgepakt, berichten Franse media.

Volgens de mededeling van de prefectuur probeerde de man rond 15.20 uur brand te stichten aan de deur van de moskee. Maar hij werd daarbij betrapt door twee mannen. Daarop opende hij het vuur op hen. De dader stak bij een vluchtpoging ook nog een voertuig in brand.  De twee slachtoffers raakten zwaargewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis van Bayonne.

De vermoedelijke dader werd niet ver van zijn huis in Saint-Martin-de-Seignanx opgepakt. Ooggetuigen hadden de nummerplaten van de auto waarin de dader wegreed, doorgegeven aan de politie, waarop de man werd geïdentificeerd en vervolgens ingerekend, klinkt het. In zijn auto vonden agenten van de arrestatie-eenheid een gasfles en een vuurwapen. De man was geen bekende van het gerecht. Hij heeft een bekentenis afgelegd.

De tachtiger zou in totaal vier schoten hebben afgevuurd op het gebedshuis. Op de plaats delict hebben agenten ook een of twee gasflessen en een jerrycan aangetroffen.
 

Wat de motieven zijn van de schutter, is vooralsnog niet bekendgemaakt. Volgens de krant Le Parisien gaat het om een oud-politicus van het rechts-populistische Front National die in 2015 een gooi deed naar een raadszetel in de gemeente Seignanx.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.