Twee gewonden bij afrekening in James Bond-stijl bij Champs-Elysées

De schietpartij vond vanochtend rond 06.00 uur plaats in de Parijse wijk Champs-Elysées.
iStock De schietpartij vond vanochtend rond 06.00 uur plaats in de Parijse wijk Champs-Elysées.
Twee mannen zijn vandaag gewond geraakt bij een schietpartij in ware James Bond-stijl in de Parijse wijk Champs-Elysées. Dat meldt de politie. Waarschijnlijk gaat het om een afrekening. Een van de slachtoffers, Sophiane H., is bekend bij het gerecht voor verschillende gewapende overvallen, aldus een bron dichtbij het onderzoek.

De slachtoffers zaten samen in hun auto op de avenue George-V toen ze rond 06.00 uur 's ochtends plots onder vuur werden genomen door twee mannen die op een motorfiets passeerden.

De twee zijn met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen blijkt nu Sophiane H. te zijn, die er door de politie van verdacht wordt betrokken te zijn bij verschillende gewapende overvallen, onder meer op geldtransporten, in de jaren negentig. Hij werd in 2004 opgepakt voor een overval op een geldtransport in de buurt van Parijs in 2002, maar tot tweemaal toe vrijgesproken. De politie vermoedt ook dat H. achter de spectaculaire ontsnapping zat van een topgangster uit de gevangenis van Fresnes, in de buurt van Parijs, in 2003, maar heeft daarvoor onvoldoende bewijzen.

De daders van de schietpartij konden ontkomen en worden nog opgespoord door de politie.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • pol van de velde

    Toch raar dat al die zware criminelen vrij gesproken worden of lichte straffen krijgen van justitie, is niet alleen in België zo te lezen. Wat zit hier achter? Doen die misschien karweitjes als tegenprestatie?