Twee Duitsers in beschuldiging gesteld na de overstroming van jongerenkamp in Zuid-Frankrijk

Archieffoto
RV Archieffoto
De twee Duitse verantwoordelijken van een vakantiekolonie in het Zuid-Franse Saint-Julien-de-Peyrolas zijn in beschuldiging gesteld voor onvrijwillige verwondingen. Bij de overstroming van het kamp raakten negen kinderen lichtgewond. Een 66-jarige Duitser die de jongeren begeleidde, is vermist. Als hij overleden blijkt, kan de beschuldiging nog worden verzwaard.

Het Franse departement Gard kreeg donderdag af te rekenen met zwaar onweer en hevige regenval. De rivier Ardèche trad daardoor buiten haar oevers. De plaats waar de groep Duitse jongeren verbleef, lag in overstromingsgebied en de kolonie had geen vergunning van de plaatselijke prefectuur.

De burgemeester had de verantwoordelijken van de vereniging al gewaarschuwd voor het wassende water. Hij stapte zelfs naar de rechter en in de 48 uur voor het drama werden de verantwoordelijken nog eens gewezen op het gevaar.

De gemeente Saint-Julien-de-Peyrolas heeft sinds vorig jaar een geschil met de vereniging uit Leverkusen. Die wordt ervan beschuldigd zich niet te houden aan de stedenbouwkundige plannen. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Verstrepen

    En konden ze daar in dat land de mensen, alle mensen in dat gebied, niet waarschuwen en maatregelen nemen, want zoiets konden ze toch op voorhand inschatten of moesten de campings vol blijven kwestie van poen te pakken???