Twee doden en vijf agenten gewond bij schietpartij in Houston

AFP
Bij een schietpartij in de Texaanse stad Houston zijn gisterenavond twee vermoedelijke drugshandelaars gedood en vijf politieagenten gewond geraakt. Volgens Amerikaanse media wilden de agenten een woning doorzoeken en maakten ze zich op om het gebouw binnen te gaan, toen er van binnenuit op hen werd gevuurd.

Vier undercoveragenten raakten daarbij gewond. Twee van hen kregen kogels in de nek en raakten zwaar gewond. Tijdens het daaropvolgende vuurgevecht lieten de twee verdachten het leven en liep ook een vijfde politieagent verwondingen op.

“De agenten kwamen meteen onder vuur te liggen toen ze de deur inbeukten en naar binnen wilden gaan”, aldus een woordvoerder. De schoten werden afgevuurd met semi-automatische wapens. Verschillende speciale eenheden kwamen ter plaatse om steun te bieden, twee robotten werden het huis in gereden om het gebouw te controleren. Op de camera’s zag de politie dat twee personen op de grond lagen. Later bleken beide verdachten overleden te zijn door politiekogels.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gino De Neef

    Met een crimineel, die zijn wapens onwettelijk had, tijdens ziin aanhouding.