Twee doden en vier gewonden door brand na explosie in bakkerij Lyon: kwaad opzet volgens politie

De brandweer is druk bezig de brand onder controle te krijgen.
AFP De brandweer is druk bezig de brand onder controle te krijgen.
In de Franse stad Lyon zijn zaterdagavond bij een explosie en een daaropvolgende brand een vrouw en een kind om het leven gekomen. Vier anderen raakten gewond. De politie gaat uit van kwaad opzet. 

“De vader van het kind vertelde toen hij naar het ziekenhuis werd gebracht, dat zijn vrouw en kind zich nog op de eerste verdieping bevonden”, aldus burgemeester Jean-Yves Sécheresse. Uit het voorlopig onderzoek bleek dat de explosie mogelijk opzettelijk werd veroorzaakt, meldde het Franse persbureau AFP onder aanhaling van de procureur. Getuigen hadden verklaard dat ze een sterke gasgeur hadden geroken.

De brand en de explosie zouden rond 20.30 uur hebben plaatsgevonden in een bakkerij op het gelijkvloers van de woning. De brand die daarna uitbrak verspreidde zich snel naar de hoger gelegen verdiepingen van het gebouw. De krant Le Parisien schrijft dat een van de gewonden vanaf de tweede verdieping van het pand uit een raam is gesprongen. Drie anderen hadden last van  ademhalingsproblemen als gevolg van ingeademde rook en moesten worden behandeld aan brandwonden.

De brandweer rukte met groot materieel uit. Ongeveer een uur na het uitbreken was de brand onder controle, waarna de twee slachtoffers werden gevonden op de eerste verdieping van het gebouw. “Twee lichamen werden teruggevonden: een vrouw en een kind”, aldus het parket van Lyon. Onderzoek moet uitwijzen wat er precies gebeurd is. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.