Twee doden en meer dan 70 gewonden bij treinbotsing in South Carolina

De politie van Lexington verspreidt deze foto van het ongeval.
rv De politie van Lexington verspreidt deze foto van het ongeval.
In de Amerikaanse staat South Carolina zijn een passagierstrein en een goederentrein op elkaar gebotst. De passagierstrein was op weg van New York naar Miami, meldt spoorwegmaatschappij Amtrak. 

Bij de botsing zijn de locomotief en enkele wagons van de passagierstrein ontspoord. Daarbij vielen twee doden en meer dan zeventig gewonden, die naar het ziekenhuis werden gebracht. Hun verwondingen gaan van snijwonden en blauwe plekken tot breuken.

Voor de reizigers is in een school vlakbij een onderkomen ingericht, meldt de South Carolina Emergency Management Division (SCEMD). Alle passagiers zijn van de trein gehaald.

Het incident vond plaats om 02.35 uur 's nachts lokale tijd in Cayce. De passagierstrein had 139 reizigers en 8 personeelsleden aan boord. Het ging om een 'Silver Service'-trein die 's nachts rijdt. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend.

Het is niet geweten hoeveel mensen aan boord waren van de vrachttrein, die reed voor het bedrijf CSX. Naar schatting lekte 22.000 liter brandstof uit de goederentrein, maar volgens de hulpverleners vormt dat geen gevaar voor het publiek. 

Amtrak richtte intussen een telefoonnummer op voor iedereen die vragen heeft over passagiers. De nationale vervoersveiligheidsraad NTSB stuurt een team naar de plaats van de crash, meldt de Amerikaanse zender NBC News.

Ander ongeluk

Het gaat om het tweede grote incident voor de spoorwegmaatschappij in minder dan een week. Woensdag botste nog een trein met Republikeinse parlementsleden op een vuilniswagen in Virginia. Een inzittende van de vrachtwagen kwam daarbij om.

Woensdag botste een trein op een vuilniswagen.
AP Woensdag botste een trein op een vuilniswagen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.