Twee doden en drie gewonden bij schietpartij in Seattle

Politie op de plaats waar de schietpartij plaatsvond.
AP Politie op de plaats waar de schietpartij plaatsvond.
Bij een schietpartij in Seattle in de Amerikaanse staat Washington zijn twee zwaargewonden en twee doden gevallen. Dat melden verschillende lokale kranten en dat wordt bevestigd door de politie van de stad op Twitter. De schutter raakte zelf ook gewond.

De Seattle Times meldt dat in totaal vier mensen werden neergeschoten. Tijdens het middagspitsuur in een wijk in het noordoosten van Seattle, schoot de verdachte midden op het kruispunt eerst een vrouw die in haar auto zat neer. Zij raakte zwaargewond. Daarna opende de man het vuur op een naderende bus.

De buschauffeur werd in zijn borst geraakt, maar slaagde erin de bus te keren en weg te rijden van de schutter. De twaalf passagiers bleven ongedeerd. De schutter opende vervolgens het vuur op een tweede automobilist, die kwam aanrijden in een Toyota Prius. Deze man werd koelbloedig doodgeschoten, waarna de schutter de auto als vluchtauto wilde gebruiken. 

Toen hij met hoge snelheid wegreed, botste hij echter op een andere auto: de bestuurder van dat voertuig overleed ter plekke. Dat meldt brandweercommandant Harold Scoggins, die meegeeft dat de verdachte bij die botsing zelf ook gewond raakte.

lees verder onder de foto:

De politie voert een gewonde man af.
AP De politie voert een gewonde man af.

Motief nog niet bekend

De politie kon de verdachte rond vier uur ’s middags na een korte achtervolging arresteren. Hij wordt nu in een lokaal ziekenhuis onder bewaking behandeld aan zijn verwondingen.

De politie maakte geen verdere details bekend over de identiteit van de dader, zijn eventuele motieven of het type wapen dat de man gebruikt heeft, maar sprak enkel het vermoeden uit dat het om een willekeurige schietpartij leek te gaan. 

Een van de gebotste auto's.
AP Een van de gebotste auto's.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Philippe Schotte

    Waanzin , gemiddeld om de 35 minuten is er een moord in Amerika ! Onlangs heeft er een veertienjarige jongen nog levenslang gekregen voor moord . Komt ervan als je daar wapens kan kopen aan iedere hoek van de straat !

  • Karel Tichmann

    Zonder enige twijfel, Seattle was eens dé mooiste, fijnste stad om te leven in het westen van Amerika. Die tijd is voorbij, Seattle is aan het sterven. "Seattle is Dying," zoek deze film maar op...