Twee doden door cycloon in Oman

De cycloon houdt lelijk huis.
AP De cycloon houdt lelijk huis.
In Oman zijn door de tropische wervelstorm Mekunu minstens twee mensen gedood. Een twaalfjarig schoolmeisje werd door de cycloon tegen een muur gesmakt en kwam daarbij om het leven. Dat deelde de koninklijke politie vrijdagavond op Twitter mee. In een ander deel van de stad Salalah verdronk een man, toen zijn voertuig door het kolkende overstromingswater werd gegrepen. Drie mensen in de provincie Dhofar, duizend kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Masqat, worden nog vermist, deelde de civiele bescherming zaterdag mee.

De politie riep de mensen op om binnenshuis te blijven tot de gevaren van de cycloon zijn geweken. Het staatshoofd, sultan Qaboes bin Said Al Said, verordende drie werkdagen vrij omwille van de storm, aldus het persbureau ONA.
De cycloon Mekunu was vrijdag in Oman aan land gegaan en bereikte windsnelheden van 144 kilometer per uur. Eerder had de wervelstorm het Jemenitische eiland Socotra geteisterd. Daar worden minstens 17 mensen vermist. Tropische wervelstormen in de Indische Oceaan en in de zuidelijke Stille Oceaan worden cyclonen genoemd. 

De stranden van Salalah liggen vol puin na de doortocht van de cycloon.
AP De stranden van Salalah liggen vol puin na de doortocht van de cycloon.
De stad Salalah staat onder water.
EPA De stad Salalah staat onder water.Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels