Twee doden door crash Nederlands vliegtuigje in Duitsland

Een Beechcraft Baron B55, een gelijkaardig vliegtuigje.
iStock Een Beechcraft Baron B55, een gelijkaardig vliegtuigje.
Een Nederlands vliegtuigje uit Lelystad is deze middag neergestort op het vliegveld van Münster in Duitsland. De twee inzittenden zijn omgekomen. Dat hebben de regionale autoriteiten bevestigd aan persbureau ANP. Volgens het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn de slachtoffers een 64-jarige Nederlander en een Duitser.

Het toestel was rond 11.00 uur opgestegen uit Lelystad. Het ging om een vlucht waarbij de piloot bepaalde manoeuvres moest doen om het brevet te halen of te behouden. Ongeveer een uur later, bij de landing in Münster, ging het mis.

Het was een vlucht waarbij de piloot bepaalde manoeuvres moet doen om het brevet te halen of te behouden. Volgens Westfälische Nachrichten zaten een piloot en een examinator in het toestel. Of de Nederlander de piloot dan wel de examinator was, kan Buitenlandse Zaken nog niet zeggen.

Volgens de regionale krant Westfälische Nachrichten zaten een piloot en een examinator in het toestel, maar dat konden de autoriteiten nog niet bevestigen. Het is ook nog niet bekend waar de slachtoffers vandaan komen.

Een woordvoerder van het vliegveld in Münster-Osnabrück meldt dat het neergestorte vliegtuigje een Beech G 58 Baron is. Vanavond zou het toestel terugkeren naar Lelystad.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.