Twee doden bij "zeer zwaar ongeval" met spookrijder op A16 nabij Belgische grens

Rijkswaterstaat
Door een ongeval met meerdere voertuigen op de Nederlandse A16 richting Antwerpen zijn twee mensen om het leven gekomen. De politie spreekt van "een zeer ernstig ongeval". Vermoedelijk is de aanrijding door een spookrijder ontstaan.

Kort voor het ongeval kreeg de politie meerdere meldingen binnen van een spookrijder op de A16. Vervolgens ontstond er rond 03.45 uur een ernstig ongeluk. De A16 gaat in België over in de E19.

Meerdere hulpdiensten rukten uit. "Bij aankomst bleken twee auto’s met hoge snelheid met elkaar in aanraking te zijn gekomen. Beide bestuurders kwamen hierbij om het leven. Hun identiteit is nog niet vastgesteld. Een aantal andere voertuigen raakten beschadigd, doordat zij niet op tijd uit konden wijken. De inzittenden van deze voertuigen raakten niet gewond", aldus de politie.

Een Nederlandse politiehelikopter kwam ter plaatse om luchtbeelden te maken van het ongeval. Een van de wagens had een Duitse kentekenplaat.

De snelweg was de hele ochtend in zuidelijke richting tussen Breda en knooppunt Galder afgesloten. Rond half 11 is de weg weer open gegaan. Verkeer richting Antwerpen werd door Rijkswaterstaat geadviseerd om te rijden via Oosterhout (A59, A27 en A58).
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ives De Blieck

  @Tina: Ervan uitgaande dat allebei de wagens aan 120 km/u reden (wat in het geval van de spookrijder waarschijnlijk nog harder was), verkleint de afstand tegen een tempo van 70 meter per seconde. Da's driekwart voetbalveld op een tel. Tenzij je F1 reflexen hebt, komt het aan op geluk dat je hem niet raakt.

 • Tina Colpaert

  Je ziet een wagen op je afkomen als die links of rechts rijd en je bent alleen op die snelweg uitwijken dan geen optie?En ze weten niet wie deze mensen zijn de wagens zo verhakkeld dat de papieren niet meer vindbaar zijn in handschoenkastje of portefeuille?

 • Brechje Merckx

  @Gerard: omdat het een quote betreft... Lastig he

 • armand mudah

  identiteit is nog niet vastgesteld ? heben die dan geen rijbewijs of pas op zak ??

 • Gerard Braeckmans

  Waarom staat zeer zwaar ongeval hier tussen aanhalingstekens?