Twee doden bij ontploffing in munitiedepot in Oekraïne

Archiefbeeld
AFP Archiefbeeld
Bij een ontploffing in een munitiedepot in het oosten van Oekraïne zijn vrijdag twee ontmijners van het leger om het leven gekomen. Er vielen ook vier gewonden, zo hebben de Oekraïense autoriteiten vrijdag gemeld.

De ontploffing vond plaats in de militaire basis in het dorp Balakliya, vlak bij de stad Charkov. Het depot bevindt zich dicht bij de zone die gecontroleerd wordt door de pro-Russische separatisten.

Volgens de generale staf van het Oekraïense leger waren de ontmijners bezig met het onschadelijk maken van oude munitie. "Twee militaire ontmijners hebben jammer genoeg dodelijke verwondingen opgelopen", zo wordt via een Facebookbericht meegedeeld. Vier andere soldaten werden opgenomen in het ziekenhuis. Drie van hen zijn er ernstig aan toe, zegt de generale staf nog.

Opslagplaatsen voor munitie veroorzaken regelmatig branden en ontploffingen in Rusland en Oekraïne. Vaak gaat het om oude munitie, die nog dateert uit de Sovjet-periode.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.