Twee doden bij ongeval met drie vrachtwagens en Britse reisbus in Frankrijk

BFMTV on Twitter
In het noorden van Frankrijk zijn gisterenavond twee doden gevallen bij een ongeval op de A1 met drie vrachtwagens en een Britse reisbus. Er raakten ook vier mensen lichtgewond. De betrokken voertuigen vatten na de aanrijding vuur. Dat hebben de plaatselijke autoriteiten gemeld.

De bestuurder van een van de vrachtwagens overleefde het ongeval niet, evenals de passagier van een andere vrachtwagen. Vier mensen raakten lichtgewond, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. De passagiers van de Britse reisbus - ouders en kinderen die op weg waren naar Eurodisney nabij Parijs - konden het voertuig tijdig verlaten alvorens de bus in brand vloog, zo meldden de hulpdiensten. Ze werden opgevangen in een polyvalente zaal van de gemeente Roberval en zouden in de loop van de avond naar hun thuisland kunnen terugkeren.

Als gevolg van de brandende voertuigen werd de A1 lange tijd in beide richtingen voor alle verkeer afgesloten. Meer dan vijftig brandweerlieden werden ingezet en er is een onderzoek gestart.