Twee dagen na jongste bloedbad op school, mikt nieuwe NRA-topman op "miljoen extra leden"

AFP
Oliver North, de nieuwe topman van de machtige Amerikaanse wapenlobby National Rifle Association, zegt dat hij de organisatie wil uitbreiden met "een miljoen extra leden". De uitspraak volgt amper enkele dagen na de schietpartij op Santa Fe High School in Texas, de 22ste 'school shooting' in de VS dit jaar. 

"Mijn doel is een miljoen extra leden", zo zei North in een interview op Fox News. "We hebben er nu 6 miljoen... Ik wil er een miljoen extra. Ik trek erop uit en zal elk NRA-lid vragen een extra lid te recruteren". 

Schietpartij

Het interview van North komt twee dagen na de schietpartij op een school in Santa Fe. Bij die schietpartij vielen tien doden en 13 gewonden. Het is intussen de 22ste schietpartij met doden of gewonden op een school in de VS dit jaar. Dat is gemiddeld meer dan één per week.

Geweldcultuur 

Volgens North speelt de geweldcultuur bij dat soort schietpartijen een grotere rol dan de beschikbaarheid van wapens. En de focus ligt volgens hem te veel op de bestrijding van de symptomen en niet de ziekte. "De ziekte is dat jongeren doordrenkt zijn van een cultuur van geweld", aldus North. "Ze komen vanuit een cultuur waar geweld normaal is. Het enige dat je hoeft te doen, is de televisie opzetten of een film kijken".
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino De Neef

  Want wapenvrij zones maken slachtoffers

 • Gino Denil

  Die cultuur van geweld in de VS. Ze slaan elkaar daar de kop in met een prei en steken elkanders ogen uit met een asperge. Gelukkig zijn er daar de wapens die de NRA promoot om je daar zachtmoedig tegen te beschermen.

 • eddy inghels

  moordenaars

 • Luc Triempont

  deze vent zijn plaats is in de nor ! een aanmoediger van moorden !

 • Joske Martens

  Dit geweld is gelijk aan schieten. En iemand die een speelgoedje koopt wil er mee spelen....