Twee dagen cel en taakstraf van 38 dagen voor vrouw die vriendin van brug duwde

Taylor Smith vecht tegen haar tranen wanneer ze weggeleid wordt uit de rechtbank in  Vancouver, Washington.
AP Taylor Smith vecht tegen haar tranen wanneer ze weggeleid wordt uit de rechtbank in Vancouver, Washington.
Een 19-jarige vrouw uit de Amerikaanse staat Washington is vandaag veroordeeld tot twee dagen gevangenisstraf en een werkstraf van 38 dagen omdat ze vorig jaar een vriendin van een 15 meter hoge brug duwde in de buurt van Vancouver bij Portland. De vrouw pleitte eerder deze maand schuldig. Het slachtoffer brak zes ribben en had doorboorde longen. De beelden van het incident gingen afgelopen zomer de wereld over.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Op het filmpje is te zien hoe Jordan Holgerson (16) aarzelt of ze wel van de brug in Moulton Falls zal springen, iets wat veel waaghalzen daar doen, hoewel het verboden is. Plots krijgt ze een duw van haar vriendin Taylor Smith. Het meisje tuimelt daarop naar beneden in de Lewisrivier.

Doorboorde longen

Holgerson smakte met haar borst plat op het wateroppervlak en brak daarbij zes ribben. Ze had ook twee doorboorde longen. “Ik had dood kunnen zijn”, getuigde ze later vanaf haar ziekbed. Anderen die de sprong waagden, vertelden aan Amerikaanse media dat ze met hun voeten vooruit proberen te landen, omdat het anders kan voelen “alsof je op beton smakt”.

Meteen na het incident begin augustus vorig jaar maakte het meisje duidelijk dat ze niet wilde dat haar vriendin vervolgd zou worden, maar ze veranderde van gedachte. Aan NBC News zei ze dat ze wilde dat Smith “de cel in zou gaan om na te denken over wat ze gedaan had”.

Dat lijkt nu effectief te gebeuren: Taylor Smith werd door de rechter veroordeeld tot  een celstraf van twee dagen en een taakstraf van 38 dagen. Slachtoffer Jordan Holgerson, die ook bij de uitspraak aanwezig was, zei in de rechtszaal dat ze nog steeds fysiotherapie moet ondergaan en nog steeds last heeft van pijn en angst- en paniekaanvallen.

Slachtoffer Jordan Holgerson (tweede van links) met haar familie bij het aanhoren van het vonnis.
AP Slachtoffer Jordan Holgerson (tweede van links) met haar familie bij het aanhoren van het vonnis.
Rechter Darvin Zimmerman luistert naar het relaas van slachtoffer Jordan Holgerson.
AP Rechter Darvin Zimmerman luistert naar het relaas van slachtoffer Jordan Holgerson.9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • peter colson

  Die komt daar zeer goed vanaf. Met zo'n vrienden ben je wellicht beter af met je vijand

 • Dennis Andersen

  Dat zijn van die onbedachte stoten dat jongeren uitsteken, in dit geval met grote gevolgen. Wie was nooit jong en deed niets verkeerd? En die straf is zwaarder dan men denkt, levenslang een strafblad en vele jobs nooit kunnen uitoefenen.

 • Fréderic Sempels

  Dit is erg maar zijn werkelijk domme tiener daden en inderdaad kan zeer ernstige gevolgen hebben. Maar het zal maar uw kind zijn die eventjes niet nadenkt of het gevaar er niet van inziet.

 • Marc Baeyens

  Spijt (?) komt altijd te laat.

 • Nikolaas Bouman

  Nog erg weinig. Daar hoeft ze niet om te huilen. Aanstelster!