Twee containerschepen botsen op Middellandse Zee, brandstof in zee gelekt

AFP
Twee containerschepen zijn zondag op de Middellandse Zee bij Corsica tegen elkaar gebotst. Een van de twee zeereuzen heeft daarbij averij opgelopen, zo hebben de Franse autoriteiten laten weten. In de twee schepen vielen geen gewonden.

Het Cypriotische containerschip CLS Virginia heeft een barst van verscheidene meters in de romp. Door de barst is brandstof van het schip gelekt, en in het water is een olievlek van 300 meter breed en bijna een kilometer lang te zien. Volgens de maritieme prefectuur in Toulon is de olievlek stabiel. Maandagochtend wordt met materiaal uit Frankrijk en Italië gestart met het opkuisen van de olie.

De CLS Virginia lag voor anker op 28 kilometer ten noordwesten van de Corsicaanse kust toen het Tunesische transportschip Ulysse ertegen voer. Volgens een bron dicht bij het onderzoek, voer het transportschip mogelijk te snel in verhouding met zijn reactiecapaciteit. De weersomstandigheden waren gunstig op het moment van de botsing.

Een gerechtelijk onderzoek zal worden opgestart om uit te maken wie verantwoordelijk is voor de botsing. 
20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Saerens

  Waarom verschiet hier niet van? Of er zat niemand op de brug bij de Tunesiërs, of het voor anker liggende schip hadt zijn ankerverlichting niet aan staan als het 's nachts gebeurde.

 • raf janssens

  simpel die plotten op A.L.S. de koers en dan gaan ze slapen .begint die zooi te piepen als waarschuwing dan is het zoals de wekker. efkes op de snoeze knop drukken en dan ja bam he er op en we zijn er klaar mee

 • Patrick bloemen

  Waarschijnlijk met zijne smartphone bezig geweest

 • Freddy De Vos

  Zie hier de grote vervuilers van onze oceaan. Wanneer gaat onze regering en Europa die eens aanpakken? Emissiezone invoeren op de oceaan?

 • Kevin Vercamme

  Waar zijn de groenen ?