Twee broers schieten zichzelf dood in Beiers café

REUTERS
Voor de ogen van verschillende politieagenten hebben twee broers zichzelf doodgeschoten in een Beierse Biergarten. Wellicht handelden de beide broers onder invloed van verdovende middelen. De 25-jarige en 31-jarige broers hadden al een drugsverleden, zei de politie en het parket vandaag. De oudste had wegens zelfmoordneigingen al een tijdje in de psychiatrie gezeten.

Een voorbijganger had gisteravond gezien hoe de broers in de al gesloten Biergarten in Garching bij München met een wapen speelden, en had de politie gealarmeerd. Toen de politie arriveerde, zagen ze hoe de ene broer een wapen tegen het hoofd hield en de trekker overhaalde. Omdat de situatie onduidelijk was, trok de politie zich terug. Een ogenblik later viel een tweede schot.

Of de broers onder invloed waren, moet verder onderzoek uitwijzen. Bij het wapen ging het om een 9 mm-revolver van Heckler & Koch, maar niet om een dienstpistool. Waar het vuurwapen afkomstig is, moet nog achterhaald worden.

De oudste broer, die bij zijn grootmoeder woonde, was eind vorig jaar in de psychiatrie opgenomen, nadat bij hen een afscheidsbrief was gevonden. Hij had daarin aangekondigd zich een kogel door het hoofd te jagen. De woningen van beide broers werden doorzocht, maar er werden geen nieuwe afscheidsbrieven gevonden.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.