Twee bergbeklimmers overleden op Matterhorn nadat rots afbreekt

Beeld ter illustratie, Matterhorn.
AFP Beeld ter illustratie, Matterhorn.
Twee bergbeklimmers zijn om het leven gekomen in Zwitserland doordat zij op de flanken van de Matterhorn werden getroffen door vallende stukken rots. Volgens Zwitserse media is een van hen een gids. 

De twee waren op een hoogte van ongeveer 4.300 meter toen ze werden getroffen door de stenen. De bergbeklimmers werden in de diepte meegesleurd. De berging van hun lichamen verliep moeizaam door de vallende stukken rots. Het lukte uiteindelijk met behulp van een helikopter. De identiteit van de overleden alpinisten werd niet meegedeeld. 

De 4.478 meter hoge Matterhorn is een van de beroemdste bergen van de Alpen. Volgens politiewoordvoerder Markus Rieder beklimmen meer dan honderd mensen per dag de Matterhorn. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.