Twee Belgische Canvas-journalisten mogen Congo niet binnen

Lambert Mende, woordvoerder van de Congolese regering.
REUTERS Lambert Mende, woordvoerder van de Congolese regering.
Twee Belgische journalisten mogen (de Democratische Republiek) Congo niet binnen. Het zou gaan om twee journalisten van Canvas. Dat melden de Congolese autoriteiten vanavond aan AFP.

De twee journalisten zouden hun visum verkregen hebben van het Congolese consulaat in Antwerpen. Dat is volgens de woordvoerder van de Congolese regering, Lambert Mende, sinds februari niet meer bevoegd om visa af te leveren.

"De Belgische journalisten hebben geprobeerd om de bepalingen te omzeilen die zijn ingesteld op inreisvisa voor de Democratische Republiek Congo. Die worden enkel afgeleverd door de ambassade in Brussel omdat het consulaat in Antwerpen gesloten is", zegt een anonieme raadgever van het ministerie van Buitenlandse Zaken aan AFP.

Volgens dezelfde bron kwamen de Belgen met het vliegtuig vanuit Parijs.
Bij de openbare omroep en bij VRT NWS konden vanavond geen details verkregen worden over de journalisten. 
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerry Cle

  Congo zit heus niet te wachten op de Belgische steun die toch maar naar de bevolking gaat en niet naar het regime. Congo heeft genoeg aan de steekpenningen van de Chinezen en wil alle democratische pottenkijkers weren.

 • Manten Kalle

  Dat land voorgoed te rug toekeren. Geen steun meer geven.

 • guido vermeyen

  En de Croo reageert daarop met: we gaan kongo nog meer subsidiëren, anders kan hij daar nog eens vakantie nemen om de situatie met eigen ogen te bekijken,

 • Marc Krol

  Stop eens met dat land te subsidiëren Geeft het geld aan de pensioenen bende sukkelaars

 • Febe Chapin

  Na +10 miljoen doden op ons geweten, met welke lef durven we nog naar daar te gaan?