Twee Belgen zwaargewond na aanslag in New York

Photo News
Naast het dodelijke slachtoffer uit Staden zijn er ook nog twee landgenoten zwaargewond geraakt bij de aanslag in New York. Een van hen onderging een dubbele amputatie. Een derde lid van dezelfde familie raakte ook gewond. Dat meldt VRT op basis van het Belgische consulaat-generaal.

"Het gaat om een gezin: vader, moeder, zoon en hun neefje", zegt Bjorn Soenens. "Ze waren gisteren een fietstochtje aan het maken. Het neefje is ongedeerd. De jongen is lichter gewond, maar de moeder en vader zijn zwaargewond." 

Naast de vrouw uit Staden zijn vijf Argentijnen en twee Amerikanen om het leven gekomen. Zes mensen stierven ter plaatse, twee in het ziekenhuis.

De aanslag met een pickup-truck maakte in totaal 20 slachtoffers, aldus het hoofd van de brandweer. Negen gewonden liggen nog in het ziekenhuis, drie anderen mochten het ziekenhuis intussen verlaten. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.