Twee Belgen gearresteerd na vondst 500 kilo hasj in Spanje

Archiefbeeld.
Guardia Civil Archiefbeeld.
De Spaanse Guardia Civil heeft afgelopen week twee Belgen gearresteerd nadat bij een politieactie zo’n 500 kilo hasj is aangetroffen. De twee werden op heterdaad betrapt toen ze met een gehuurd busje aan hoge snelheid vertrokken uit een drugspand.

De politie hield in Ayamonte in de zuidelijke provincie Huelva een huis in het oog waarvan ze vermoedden dat er grote hoeveelheden drugs werden opgeslagen die bestemd waren voor de Belgische en Franse markt. Dat melden lokale media. Een gehuurd busje vertrok met hoge snelheid aan de woning, voorafgegaan door een personenwagen die als ‘verkenner’ fungeerde. De politie hield beide wagens wat verderop tegen en vond in het busje 14 blokken verpakte hasj. Twee Belgen en een Fransman werden aangehouden.

In een ander voertuig, dat even later aan het huis vertrok, vond de politie nog eens 10 kilo hasj. Een huiszoeking in de woning zelf leverde nog eens 50 kilo hasj op. Daarbij werden nog twee Spanjaarden opgepakt. 

In totaal werd bij de actie 500 kilo hasj in beslag genomen, en twee voertuigen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jack Vanderveen

    Voor één keer het betere werk. Helaas is dit 1% van alles dat in Europese markt terechtkomt.