Twaalf doden na instorting flatgebouw

In een buitenwijk van de Indiase stad Mumbai zijn twaalf mensen omgekomen bij de instorting van een drie verdiepingen tellend gebouw. Het is al het tweede gebouw in acht dagen tijd dat ineenstort in Thane. Dat meldt de Indiase politie.

"Het gebouw was vijftig jaar oud en niet goed onderhouden. Er was aan de mensen gevraagd om het gebouw te verlaten. Sommigen hebben dat gedaan, anderen niet", luidde het. Het drama gebeurde midden in de nacht, op een moment dat alle bewoners sliepen.

Zeven mensen raakten gewond en één persoon wordt nog vermist. Intussen zoeken de reddingswerkers verder in het puin naar slachtoffers.

Ook op 28 juli stortte in Thane al een gebouw in. Ook dat gebouw was door de stedelijke autoriteiten als onveilig aangemerkt, wat niet kon verhinderen dat verschillende gezinnen weigerden om er weg te gaan. Bij dat ongeval lieten 9 mensen het leven.

De staat van de gebouwen in India is al langer een probleem. Zeker in Mumbai, waar 14.000 gebouwen meer dan 70 jaar oud zijn en vaak in slechte staat. De voorbije twee jaar vielen alleen in Mumbai al meer dan 100 doden door ingestorte gebouwen.