Twaalf doden bij instorting flatgebouw in Nairobi

In de Keniaanse hoofdstad Nairobi is een zes verdiepingen tellend flatgebouw ingestort door overstromingen. Bij de instorting hebben minstens twaalf mensen het leven gelaten. De zoektocht naar slachtoffers wordt voortgezet. Het is onbekend hoeveel mensen nog vast zitten onder het puin. De zware regenval in het land heeft er sinds vrijdag in totaal al negentien mensen het leven gekost.

Volgens de politiecommissaris van Nairobi, Japheth Koome werden 121 anderen gered en naar ziekenhuizen overgebracht. Tientallen overlevenden werden in de loop van de nacht vanonder de brokstukken gehaald. Tien uur na de ramp kon nog een overlevende bevrijd worden.

Eerder had de woordvoerster van het Rode Kruis, Arnolda Shiundu, verklaard dat een gebouw van zes etages om 21.30 uur was ingestort in de volksbuurt Huruma in het noordoosten van de Keniaanse hoofdstad, die vrijdag werd getroffen door de hevigste neerslag sinds het begin van het regenseizoen. Daardoor ontstonden overstromingen en grondverschuivingen op tal van plaatsen in de stad.

"Onze ploegen zijn ter plaatse, maar de chaos is totaal". Volgens het Rode Kruis zijn 150 gezinnen getroffen door de instorting.

Het gebouw in de volkswijk Huruma was gisteren ingestort. Door de extreem zware regenval ontstonden overstromingen en grondverschuivingen op tal van plaatsen in de stad. Tegen het twee jaar geleden opgeleverde gebouw was een bevel tot sloop uitgevaardigd, maar dat is nooit gebeurd. De politie kreeg de opdracht om onmiddellijk de eigenaars van het gebouw op te sporen en op te pakken.


ap
AFP
AP
AP
AFP
AP
AP