Twaalf Belgen opgepakt in Noord-Frankrijk voor druggebruik

Beeld ter illustratie.
iStock Beeld ter illustratie.
Twaalf Belgen zijn in de nacht van zaterdag op zondag in het Noord-Franse Loon-Plage opgepakt door de politie, omdat ze drugs bij hadden. Ze woonden een zogeheten rave party bij, waarop zo'n 400 mensen aanwezig waren, meldt France 3. 

De meeste deelnemers aan de rave party kwamen volgens televisiezender France 3 uit België en Nederland. Naast het dozijn Belgen werden ook twee Nederlanders en een Duitser opgepakt voor drugsbezit. Ze werden in voorlopige hechtenis genomen. 

Er is een onderzoek ingesteld naar de organisatoren van het feest waarvoor geen vergunning was gegeven. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy De Vos

  Nu nog hopen dat gestraft worden...

 • mertens jean

  Laat ze maar gestraft worden volgens de Franse wetten, ze hebben het verdiend. Laat a.u.b. onze domme politici weer geen moeite doen om die sukkelaars (????) terug naar België te halen en hier een luxe verblijf in onze gevangenissen te krijgen.

 • isabel da silva

  Goed zo ! Hou ze daar nog maar een tijdje , zodat ze achteraf het verschil tussen de Franse en Belgische gevangenissen aan hun medegevangenen kunnen uitleggen .

 • nand nuyts

  Zeer goed en hou ze daar 10 jaar, water en brood is meer dan genoeg.

 • Ingrid Charlier

  Hopelijk worden ze daar ook berecht en in de gevangenis gestoken