Tv-figuur Larry Kudlow nieuwe economische topadviseur van Donald Trump

Reuters
De conservatieve economist en televisiefiguur Larry Kudlow heeft ingestemd met een aanbod van het Witte Huis om Gary Cohn op te volgen als economisch topadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump. Dit hebben meerdere Amerikaanse media vandaag gemeld. De voorbije dagen was er al veel speculatie dat Kudlow zou toetreden tot de Nationale Economische Raad.

Kudlow (70) heeft onder de Republikeinse regering-Reagan vijf jaar op de begrotingsdienst van het Witte Huis gewerkt. In de privésector was de historicus van opleiding van 1987 tot 1994 chef-econoom bij de investeringsbank Bear Stearns. Vanaf 2001 bouwde Kudlow een carrière als economisch journalist uit bij zender CNBC. 

In 2016 schaarde hij zich aan de zijde van Donald Trump in diens succesvolle gooi naar het Witte Huis. Kudlow stond achter zijn plannen om aan de grens met Mexico een muur te bouwen en de belastingen te verlagen. Meermaals heeft hij overigens drastische belastingverlagingen als motor van economische groei bestempeld.

Als economisch topadviseur van Trump volgt Kudlow Gary Cohn (57) op. Die stapte vorige week op, wellicht omwille van onenigheid met Trump over de handelspolitiek.

Volgens CNBC zou Kudlow wellicht morgen worden benoemd. Het Witte Huis heeft vandaag bevestigd dat Kudlow het aanbod van Trump heeft aanvaard.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Edmond Dantès

    Binnenkort moet men bij de personeelsingang van het Witte Huis een draaideur installeren.

  • Sharon Debeul

    Het is alvast een interim job. Anciënniteit opbouwen zit er bij Trump niet in. Hopelijk haalt deze persoon zijn dertiende maand.

  • Jan Maarten

    Die gasten moesten al lang op pensioen zijn, op die leeftijd verslechtert je geheugen, je inschattingsvermogen, je alertheid, je fysiek, alles wat je nodig hebt voor het goed functioneren in je werk.