Tusk: “Als VS Frankrijk extra belast, zal EU terugslaan”

EU-president Donald Tusk op de G7-top in Biarritz.
AP EU-president Donald Tusk op de G7-top in Biarritz.
Voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk heeft vandaag gezegd dat Europa "loyaal" zal zijn aan Frankrijk als de Verenigde Staten beslissen om Franse wijn extra taksen op te leggen als reactie op de nieuwe digitaks.

"Als de VS Frankrijk tarieven oplegt, zal de EU desgevallend reageren", zei Tusk. Hij benadrukte dat het "laatste" dat hij wil, de confrontatie is met "onze beste bondgenoot". Hij zei dat de EU op alles is voorbereid.

“Serieuze tegenmaatregel”

Parijs wil een belasting voor grote internetgiganten invoeren. Die taks is niet specifiek op Amerikaanse bedrijven gericht, maar ook op Europese en Chinese technologiebedrijven. Amerikaans president Donald Trump ziet de taks als een bedreiging voor de Amerikaanse technologiebedrijven en dreigde met een eigen belasting op Franse wijn. “We zullen binnenkort een serieuze tegenmaatregel nemen na de domheid van Macron. Ik heb altijd gezegd dat de Amerikaanse wijn beter is dan de Franse", tweette Trump twee maanden geleden.
41 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • danny janssens

  laat al die bedrijven die zaniken over hoge personeelskosten maar versassen naar het buitenland dan kopen we toch alles in China

 • danny janssens

  net gelezen dat de visaregeling voor franse ondernemers in de vs enorm zijn verstrengd

 • danny janssens

  Klaar met China haha, het zal eerder omgekeerd zijn. De Chinezen kunnen de hele wereld platconcurreren als ze dat willen, het enige wat ze van ons nog respecteren is onze vindingrijkheid en alles kopieren ze en maken ze na, alleen veel goedkoper en vaak ook beter

 • danny janssens

  we zouden bvb de bestelling gevechtsvliegtuigen kunnen afzeggen

 • Karel Tichmann

  Trump: "De Europese Unie is slechter dan China, alleen kleiner. Het behandelt Amerika vreselijk: barrières, tarieven, belastingen - en we laten ze binnenkomen. Daar komt ook een einde aan."