Turnarts Larry Nassar misbruikte nog 40 meisjes tijdens onderzoek FBI

Larry Nassar
AP Larry Nassar
Gedurende het onderzoek van de FBI naar het seksueel misbruik van de voormalig Amerikaanse turnarts heeft Larry Nassar nog ten minste veertig meisjes misbruikt. Dat meldt The New York Times op basis van eigen bevindingen.

Nassar kwam in juli 2015 voor het eerst onder de aandacht van de federale recherche en in september 2016 bracht de Indianapolis Star het misbruikschandaal naar buiten. Slachtoffers en familieleden die bij de FBI aan de bel hadden getrokken beklagen zich er in de krant over dat de FBI in die periode weinig of geen contact met hen zocht.

De FBI wil niet in detail treden over het onderzoek. In een verklaring wordt gesteld dat "de veiligheid en gezondheid van onze jeugd een topprioriteit is van de FBI". Ook meldt de FBI dat verschillende jurisdicties bij het onderzoek betrokken waren. Volgens de krant heeft de samenwerking van verschillende veiligheidsdiensten mogelijk bijgedragen aan de duur van het onderzoek.

De FBI wilde ook niet ingaan op verklaringen van medewerkers van de Amerikaanse turnfederatie die in 2015 beschuldigingen van seksueel misbruik aan de FBI hadden voorgelegd. De medewerkers hadden namelijk de indruk dat de FBI niet wilde dat ze over de zaak zouden praten. De stilte rond de beschuldigingen van misbruik maakte het mogelijk dat Nassar ongestoord zijn gang kon blijven gaan, stelt de krant.

Nassar was in het verleden teamdokter bij de olympische turnploeg van de Verenigde Staten. De arts zou zeker 265 meisjes hebben misbruikt en is onlangs tot onder meer 175 jaar celstraf veroordeeld.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronald Polutnik

  Hij gaat niet naar de gevangenis , maar naar een luxe hotel .

 • Jonathan Wouters

  Dit stuk vuil gaat een heel leuke tijd tegemoet in de gevangenis. Laten we hopen dat hij lik op stuk krijgt tot het einde van zijn dagen.

 • Thierry Vansweevelt

  Potent manneke!

 • lut vanhyfte

  Schuldig verzuim met als verzwarende omstandigheid dat deze laksheid moest dienen om 'schone' schijn schijn op te houden, ouders van de 40 extra geslachtofferden moesten betreffende Feds proberen mee te doen veroordelen als medeplichtigen.

 • paul van de velde

  De FBI had niet veel tijd om met deze zaak hun bezig te houden. Ze moesten zich bezig houden om president Trump te molesteren van die corrupte en laffe Clinton om zelf president te kunnen worden.