Turkse televisiepredikant beschuldigd van seksueel misbruik van minderjarigen en chantage

EPA
De Turkse politie heeft vandaag de islamitische televisiepredikant Adnan Oktar aangehouden, samen met 165 anderen, voor vermoede misdaden als bendevorming, seksueel misbruik, fraude en chantage.

De politie deed invallen in Istanboel en drie andere provincies, op zoek naar 235 verdachten. De 62-jarige Adnan Oktar was daar dus bij, omdat hij volgens het Turkse persagentschap Anadolu beschuldigd wordt van seksueel misbruik van minderjarigen, inbreuken op de belasting- en antiterreurwetgeving en het uitbuiten van religieuze gevoelens.

De bezittingen van de 235 verdachten, waarvan 106 vrouwen, werden in beslag genomen door de regering. Bedrijven die verbonden zijn met Oktar, waaronder de zender A9 TV, werden overgedragen aan de staat. De politie nam ook luxewagens, dure schilderijen en wapens in beslag op een van Oktars adressen, volgens staatszender TRT.

Vrouwenmishandeling

De Turkse mediawaakhond legde A9 TV in februari boetes op, en schortte sommige shows van het netwerk omwille van wat hij vrouwenmishandeling noemde. Oktar hield vroeger religieuze debatten op A9, omringd door aantrekkelijke vrouwen. In de jaren negentig trok hij de aandacht met boeken die het creationisme promootten, en daarmee ingingen tegen de evolutietheorie van Charles Darwin.

"Dit is allemaal een leugen", zei Oktar vandaag aan journalisten toen hij naar het ziekenhuis gebracht werd voor een medisch onderzoek. Aan het ziekenhuis had een groep mensen zich verzameld om hem uit te joelen bij zijn aankomst.

AFP2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jos beverke

    In deze gesloten wereld komt er nu en dan toch iets naar buiten!

  • Leofar Koninckx

    Binnen afzienbare tijd zitten meer Turken in de gevangenis dan er buiten.