Turkse president Erdogan bezoekt volgende week Griekenland

AP
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan brengt op 7 en 8 december een bezoek aan Griekenland. Dat blijkt vandaag uit een verklaring van Ankara. Het is de eerste keer in 65 jaar dat een Turkse president het land bezoekt. Erdogan ging wel al langs in Griekenland in 2010, toen hij eerste minister was.

De Turkse president zal er een ontmoeting hebben met zijn Griekse evenknie Prokopis Pavlopoulos en naar verluidt staat ook een onderhoud met premier Alexis Tsipras op de agenda. De twee ontmoetten elkaar eerder dit jaar al op een top in Peking.

De twee landen zullen het waarschijnlijk hebben over de vluchtelingencrisis en de relaties tussen Turkije en de EU.

De banden tussen Turkije en Griekenland zijn al jaar en dag gespannen naar aanleiding van het conflict over Cyprus. Dat eiland heeft een Grieks en Turks deel.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Kaan Orello

    De loser, maar hij kan dan ginder wat lekkere tzazziki eten met wat ouzo erbij, zoals een echte man!

  • jos beverke

    Die gaat de Grieken onder druk zetten om de gevluchte Turkse militairen uit te leveren.Uitleveren of... hij zal de sluizen open zetten voor de Syrische vluchtelingen naar Griekenland!

  • Gerard Braeckmans

    DE banden tussen Turkije en Griekenland zijn al eeuwen gespannen. Dat dateert niet van een jaar geleden.