Turkse politie pakt journalist van oppositiekrant op

Beeld ter illustratie.
AFP Beeld ter illustratie.
De Turkse politie heeft vandaag de verantwoordelijke opgepakt van de website van een oppositiekrant. Dat meldt de krant Birgün, zijn werkgever. "De verantwoordelijke van onze website, Hakan Demir, is opgepakt deze ochtend", zegt Birgün in een communiqué. "We denken dat zijn arrestatie te maken heeft met informatie op onze site."

Birgün verduidelijkte niet welke artikels mogelijk aanstootgevend waren, maar de krant kreeg gisteren wel hevige kritiek te verduren. Dat gebeurde na berichten over burgerdoden bij Turkse bombardementen in Syrië. De officiële bronnen in Ankara ontkennen die informatie.

Birgün is een kleine linkse oppositiekrant, die het geregeld aan de stok heeft met het Turkse gerecht. De Turkse politie maakte gisterenavond bekend dat het een onderzoek had geopend tegen 78 internetgebruikers die verdacht worden van "propaganda" op sociale media tegen de operatie van Turkije in Syrië. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • raf janssens

    De vuile oorlog van de Turkse commando's zou het daglicht eens moeten zien. Voorbeelden genoeg waarbij die levende en gedode (ook vrouwelijke) Koerdische strijders verminken.

  • trying realistic

    hier begint hij de oppositie al monddood te maken, vergelijking met de nacht van de lange messen, alles wat tegen hem is uit de weg ruimen