Turkse politie pakt 5 IS-leden op die aanslag gepland zouden hebben tijdens oudejaarsnacht

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan.
AP De Turkse president Recep Tayyip Erdogan.
De Turkse antiterreurpolitie heeft in Ankara vijf vermoedelijke leden van terreurgroep Islamitische Staat opgepakt die ervan verdacht worden aanslagen te hebben gepland tijdens oudejaarsnacht. 

Het gaat om buitenlanders, meldt Anadolu vandaag. De verdachten worden gelinkt aan de IS-afdelingen in Syrië en Irak, aldus het staatspersagentschap, zonder meer informatie te geven. De politie zet haar razzia tegen vermoedelijke IS-sympathisanten verder, klinkt het nog. Gisteren werden ook al 100 mensen opgepakt, onder wie 50 buitenlanders. 

De feestelijkheden op oudejaarsavond vinden in Turkije sinds een zware aanslag drie jaar geleden plaats onder opgevoerde veiligheidsmaatregelen. In heel het land zijn meer dan 300.000 veiligheidskrachten ingezet, waarvan 60.000 in Istanbul. In de nacht van oud naar nieuw van 2016-2017 kwamen bij een terreuraanslag in de discotheek Reina in Istanbul 39 mensen om het leven en raakten 79 anderen gewond. De aanslag werd opgeëist door IS. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Lois Verdonk

    Wie geloofd die turken nog ?

  • mark deleener

    Voor die IS leden de beste wensen. Zij zullen het nodig hebben.

  • Thomas Vandevelde

    Nog 1,6 miljard te gaan.