Turkse politie gebruikt traangas tijdens betoging tegen vrouwengeweld

De betogers hebben last van traangas.
EPA De betogers hebben last van traangas.
In Istanbul heeft de politie traangas gebruikt om een manifestatie tegen vrouwengeweld op te breken. Dat blijkt uit getuigenissen en videobeelden.

Honderden vrouwen waren de straat opgetrokken voor een vreedzame betoging naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Sommigen droegen borden met zich mee met daarop de namen van vrouwen die in Turkije gedood waren.

EPA

Geweld tegen vrouwen is een wijdverspreid probleem in Turkije. Volgens cijfers van een organisatie die zich inzet voor vrouwenrechten werden vorig jaar in het land 440 vrouwen gedood. In meer dan een kwart van de gevallen was de echtgenoot van het slachtoffer de dader.

EPA

In augustus zorgde de moord op Emine Bulut nog voor heel wat ophef. Bulut werd door haar ex-man in een restaurant in de gemeente Kirikkale gedood terwijl haar 10-jarige dochtertje toekeek. De dader werd veroordeeld tot een levenslange celstraf. 

EPA
EPA
EPA
AFP1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ercan oktay

    ja als de brusulse politie amokmakers met de matrak bewerkt is het zelfs te weinig, als de turkse politie het doet zijn het wilden zelfs pamfletten verdelen mag niet in belgie in turkije moogt ge een tv of radio station stichten in het vlaams mag ik hier een radio beginnen in het turks ooit afgevraagd mensen en ja zelfs koerden hebben tientallen tv en radio kanalen in turkije, wie zit in belgie roj tv van een erkende teroristische organisatie!! en ja ik weet de redactie zal weer secureren