Turkse oppositie wil ruim 600.000 waarnemers

AFP
De Turkse oppositie wil dat er meer dan 600.000 waarnemers worden ingezet tijdens de landelijke verkiezingen aankomende zondag. 

De grootste oppositiepartij, CHP, wil dat er bij elk van de meer dan 180.000 stemlokalen twee waarnemers staan. Naast die ruim 360.000 waarnemers, willen verschillende politieke partijen nog meer waarnemers van hun partij.


Een ngo wil tot en met de verkiezingen 40.000 vrijwilligers opleiden tot verkiezingswaarnemer. Zij zouden dan uit naam van een oppositiepartij de eerlijkheid van de verkiezingen moeten beoordelen.


Dit jaar is er voor het eerst een organisatie in Turkije die in de gaten houdt of de verkiezingen eerlijk verlopen. De groep is opgericht door oppositiepartijen, ngo's, vakbonden en mediabedrijven.
9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • lars vandenberge

  Bij de vorige verkiezing was er ook gesjoemel, er is verder geen gevolg aan gegeven. Na de beruchte telefoontap van Erdogan heeft hij gewoon alle betrokken inspecteurs en rechters ontslagen. Probleem opgelost

 • Gino Denil

  Hij heeft speciaal een paleis met duizend kamers laten bouwen. Niet toegankelijk voor de oppositie. Voor het bewaren van vooraf ingevulde stembiljetten.

 • ANN LIMBOS

  Ayhan, dat is ook mijn mening.

 • roger cam

  Dat zal niet nodig zijn, de "gevulde" stembussen met briefjes pro dictator Erdogan liggen al klaar in zijn riante villa betaald door de gewone Turk.

 • André Gijbels

  de stembrieven, zijn al ingevuld....