Turkse man krijgt 15 jaar cel voor kus op de mond met dochter

Themabeeld
iStock Themabeeld
In de Turkse hoofdstad Ankara kreeg een vader 15 jaar cel omdat hij zijn dochter een kus op de mond had gegeven. De moeder van het kind (van wie hij recent gescheiden was) daagde hem voor de rechtbank.

Na de scheiding van het koppel gingen detwee dochters bij hun moeder wonen. De vader mocht op geregelde tijdstippen langskomen om zijn kroost een bezoekje te brengen.

Toen de vader zijn 11-jarige dochter op een avond kwam helpen met haar huiswerk, zag haar moeder hoe hij het meisje een kus op de mond gaf toen hij weer vertrok. Op basis daarvan sleepte ze hem voor de rechter.

In de rechtbank verklaarde ook de dochter niet opgezet te zijn met de kus. Wel gaf ze toe dat het erg kort en vluchtig was en dat hij er volgens haar niets slechts mee bedoelde. Ze voegde nog toe dat haar vader haar al eerder zo kuste terwijl ze samen overnachtten bij haar tante. Verder zou hij altijd op een normale manier met haar zijn omgegaan.

De man pleitte dat dit een wraakactie van zijn ex-vrouw was om hem te treffen. De openbare aanklager sloot zich bij die mening aan. Toch oordeelde de rechter in het voordeel van de moeder wat hem een gevangenisstraf van 15 jaar opleverde. Of hij hiertegen in beroep gaat, is voorlopig onbekend.




18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  De foto is een thema-beeld. En er is te weinig info. Speculeren staat vrij natuurlijk.

 • Jeff Smulders

  Het is gewoon een wraakactie.. jammer dat de wereld steeds meer verdorven gaat worden... dank de politiek en hun opleggende syetemen,

 • Albert dombree

  en hun onnozele leider maar prediken dat het een land van democratie en vooruitgang is , terug naar de middel eeuwen is daar van toepassing

 • yosra dafrallah

  Ik kus mijn dochters ook op de mond en mijn zoon ook en ik ben ze heel trots op dit is niks sexueel. Zo belachelijk alstublief als ouders kan je nooit niks goed doen hier is het normaal

 • Tomy Janssens

  En hoe komt dat de dochter zoiets verklaard, misschien ingegeven door de moeder. Zo hebben wij ook genoeg voorbeelden in ons landje.