Turkse internetgebruikers gearresteerd voor "propaganda" tegen offensief in Syrië

Turkije startte gisteren met een groot offensief in het noorden van Syrië.
AFP Turkije startte gisteren met een groot offensief in het noorden van Syrië.
De Turkse autoriteiten hebben meer dan twintig mensen gearresteerd die ervan worden beschuldigd op sociale media "terroristische propaganda" te maken tegen de Turkse inval in het noordoosten van Syrië. Ook is er een onderzoek gestart tegen opposanten die het offensief bekritiseren.

Volgens het staatspersbureau Anadolu zijn in het zuidoostelijke Mardin 21 mensen opgepakt op verdenking van "terroristische propaganda" en "aanzetten tot haat". In de loop van de middag kwam de opgepakte journalist Hakan Demir weer op vrije voeten. Wel is zijn paspoort in beslag genomen.

Er is een ook gerechtelijk onderzoek geopend tegen twee leiders van de pro-Koerdische HDP-partij, Sezai Temelli en Pervin Buldan, net als  andere leiders van de politieke formatie, zo maakte het kantoor van de procureur-generaal in Ankara bekend. De HDP-verantwoordelijken worden eveneens verdacht van "terroristische propaganda” door denigrerend te doen over het Turkse offensief.

De HDP is de enige belangrijke Turkse politieke partij die zich kant tegen de inval. Meerdere leiders gewaagden van een "invasie".




4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mi Janssens

  Belgie en Europa moet eens zoals hieronder gezegd zwaar optreden tegen die dictator en Turkije! Doe eens iets!

 • ANN LIMBOS

  DE grote terrorist zal een ander eens beschuldigen se.

 • Jose Van Hauwaert

  Smijt die Turken uit de Nato, sluit de Grens met Turkije en boycot deze terroristenleider eens en voor altijd. Hij zit economisch aan de grond, verliest steun in Turkije en start daarom een oorlog om dat te verdoezelen. Hij xal eindigen als Khadafi deze crimineel

 • Dalila Bouchalaa

  En dan te bedenken dat onze Europese dweilen serieus overwogen hebben om Turkije tot de EU te laten toetreden. Dat zou nogal eens vuurwerk gegeven hebben. Hoewel... Toen Madrid de Catalanen met geweld te lijf ging tijdens het onafhankelijkheidsreferendum deden onze Europese verlichte geesten ook niet bijster veel moeite om vriendje Rajoy tot de orde te roepen.