Turkse hackers kapen duizenden Twitteraccounts: ook BBC en Amnesty International getroffen

Turkse hackers hebben duizenden Twitteraccounts gehackt en daar anti-Nederlandse en -Duitse berichten op verspreid. Dat heeft een woordvoerder van de Amerikaanse internetgigant intussen bevestigd. Het bedrijf opent een onderzoek naar de hacking.

Onder de getroffen accounts zaten minstens 25 internationale organisaties, denk maar aan Amnesty International, de Britse openbare omroep BBC en de Duitse voetbalclub Borussia Dortmund. De hackers verspreidden er berichten met hashtags als #Nazialmanya en #Nazihollanda.

Ze plaatsten ook afbeeldingen van hakenkruisen en teksten als "we zien elkaar op 16 april": een duidelijke verwijzing naar het referendum over de Turkse grondwet dat dan wordt gehouden. Twitter opent een onderzoek en heeft intussen maatregelen genomen om hacking zoveel mogelijk te voorkomen, aldus de woordvoerder.

De Turkse relaties met Den Haag en Berlijn zijn sterk verzuurd, nadat er afgelopen weekend commotie was ontstaan omdat Nederland twee Turkse ministers de toegang tot het grondgebied had geweigerd. Ze kwamen er campagne voeren voor het referendum, dat de macht van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan gevoelig zou uitbreiden.
2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • mieke jansens

    wij hadden hier vroeger re gezegde over Turken ..vrees dat dit gezegde zijn gronden had

  • Jean Paul Peelis

    Ze hebben mailbommen verzonden.