Turks vrachtchip vergaan op Zwarte Zee

Archiefbeeld
AFP Archiefbeeld
Een Turks vrachtschip met tien opvarenden is vergaan op de Zwarte Zee. Dat heeft de Turkse minister-president Binali Yildirim vandaag bekendgemaakt. 

Aanvankelijk werd gemeld dat er elf mensen aan boord waren. Met drie schepen, een helikopter en een vliegtuig wordt gezocht naar overlevenden, maar er is nog niemand gevonden. Wel zijn lege reddingsboten en reddingsvesten gesignaleerd.

Het schip, de Bilal Bal, was met een lading ijzer onderweg naar de provincie Zonguldak toen het niet ver van het Aziatische deel van Istanbul door een nog onbekende oorzaak in de golven verdween. "Jammer genoeg is een van onze schepen in de Zwarte Zee gezonken", aldus Yilderim.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • luciano vegetariano

  een zwaar bewapend vrachtschip zo te zien.

 • jos beverke

  Ja de journalistiek is ook niet meer zoals het was.Vanmiddag nog op VTM gehoord in verband met een Halloween gebeuren vroeg een reporter aan een kind "Heb je bang gehad?"In onze tijd was dat ben je bang" geweest" of heb je schrik" gehad"....

 • Jos Fruru

  Het zijn vandaag precies alleen maar invallers op HLN! Het is wel een vrachtSchip en de foto klopt inderdaad ook niet.

 • Mieke De Meester

  Dit is geen vrachtschip, het is dan ook niet het gezonken schip Bilal Bal.

 • Mieke De Meester

  Dit is niet de Bilal Bal. De Bilal Bal is wel degelijk een vrachtschip.