Turkije wil twintig IS-gevangenen naar Duitsland terugsturen: “Het is hier geen hotel”

Eerder had minister van Binnenlandse Zaken Suleyman Soylu al gezegd dat Turkije "geen hotel voor IS'ers" is.
AFP Eerder had minister van Binnenlandse Zaken Suleyman Soylu al gezegd dat Turkije "geen hotel voor IS'ers" is.
Turkije wil twintig IS-gevangenen naar Duitsland terugsturen. Dat heeft de communicatiedirecteur van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan aan de 'Stuttgarter Zeitung' gezegd.

Volgens de Turken heeft het leger sinds het begin van hun recente invasie in Noord-Syrië vier Duitse IS-strijders gevat. Zestien anderen zouden al langer in gevangenissen in het land verblijven. 

Eerder had minister van Binnenlandse Zaken Suleyman Soylu al gezegd dat Turkije "geen hotel voor IS'ers" is. Hij uitte kritiek op de beslissing van verschillende Europese landen om de nationaliteit af te nemen van IS-strijders. Hij noemde dat "onaanvaardbaar en onverantwoord" en dreigde er toen al mee om buitenlandse IS’ers terug te sturen.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank Kerstens

  Er zitten er hier anders genoeg die we maar wat graag terug naar Turkije willen sturen!

 • ROBIN Vijt

  Geen probleem. Wij zullen een paar miljoen turken terugsturen. Wij zijn ook genen opvang...

 • Julien van Ghent

  Ik denk dat de EU een vetbetaalde werkgroep zal oprichten om na te gaan of het wel verantwoord is IS-strijders hun europese nationaliteit af te nemen. Een crimineel heeft ook recht op een zoveelste kans. Wat een klucht.

 • ANN LIMBOS

  Dan moeten ze alle Turken hun dubbele nationaliteit ook maar afnemen en ze terug sturen.

 • goethals michel goethals

  die hebben geen nationaliteit.....dus kunnen niet terug.....vroeger stonden ze te lachen en paspoorten te verbranden....nu moeten ze maar daar blijven....hebben niets meer te zoeken in europa ...verder waarom lieten de turken die passeren aan hun grens.....?? stuur ze terug naar syrie....of laat ze rotten onder de grond tot ze dood zijn .....ze zeggen toch dat dit geen moslims zijn of niet ??